Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

17 miljoen

"De absolute waarheid bestaat niet. Dat is absoluut waar!"

Vroeger hadden we 17 miljoen bondscoaches. Of het nu om de juiste opstelling of de juiste instelling ging, we hadden er allemaal meer verstand van dan de bondscoach. Als het Oranje betrof bemoeiden we ons ermee alsof ons voortbestaan als land er vanaf hing. Nu de competities zijn afgebroken en het EK is afgelast, hebben we de lock-downmaanden optimaal gebruikt door ons massaal om te scholen.

Nu hebben we 17 miljoen virologen, geschiedkundigen en minister-presidenten. Als we die optellen bij de 17 miljoen klimaatdeskundigen, economen en rechters die we al hadden, dan begint ons land aardig vol te raken. Die term zou zomaar eens verkeerd uitgelegd kunnen worden, maar om nou te zeggen dat het gezellig druk is met al die deskundigen?

Niet gehinderd door kennis van zaken, buitelen alle deskundigen over elkaar heen over hoe het nu verder moet met het virus, de economie en het gezellig samen leven in Nederland. Social Distancing of Social Disturbing? We leven in de 1,5 meter samenleving, maar geven geen meter ruimte aan de mening van anderen. Behalve als die mening het eigen gelijk bevestigd. Dat geldt ook voor de feiten, de wetenschap en de media. Als ze niet zeggen wat wij vinden, dan kloppen ze niet en verzinnen we alternatieve.

Ongefundeerde meningen vinden het gretigst aftrek. Onze vrijheid van meningsuiting wordt daarom steeds meer gebruikt als legitimatie van feitenvrije deskundigheid of als vrijbrief voor belediging. Bij het recht om te zeggen wat je denkt, hoort de plicht om te denken over wat je zegt

Je mag nog steeds alles zeggen wat je wilt, maar dat kan ook iets aardigs zijn en degene die aangesproken wordt, heeft dezelfde vrijheden en verantwoordelijkheden.

In onze maandagmorgenquote uiten wij wekelijks een opinie over de wereld waarin we werken. Die mening maakt ons nog geen viroloog, klimaatwetenschapper, historicus of bondscoach. Bij Siebert & Wassink werken recruiters, assessmentpsychologen, HR-, loopbaan- en organisatieadviseurs. Daar zit onze expertise, daarin hebben we ruim 20 jaar ervaring en daarvan leren we nog elke dag iets bij.

Expertise begint met analyse: Wat is de vraag, wat zijn de feiten, wat is de context, welke doelen zijn er en welke bedoelingen, waar liggen kansen, waar bedreigingen en waar oplossingen. 1000 vragen om te stellen, voor we een deskundig en evenwichtig oordeel kunnen vellen. Als je de beste wilt zijn, kun niet zomaar wat roeptoeteren.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy