Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Alles geven

"Wie alles geeft, verliest nooit."

Gisteren is, volgens de kenners, de meest memorabele Wimbledon-finale ooit gespeeld. Een titanenstrijd tussen de gelouterde tennissers Djokovic en Federer. De strijd duurde bijna 5 uur (4.48 uur om precies te zijn). Pas in de tiebreak van de vijfde set moest, na twee matchpoints verspeeld te hebben, Federer het hoofd buigen. Hij kon dit doen met opgeheven hoofd. De strijd, het hoogwaardige spel, de verbeten rally’s, het telkens elkaar te slim af zijn, het was een wedstrijd die eigenlijk geen verliezer verdiende.

"Ik moet mijn verlies nemen, de goede dingen eruit halen, de rest proberen te vergeten en weer doorgaan. Net als bij de finale van 2008 zal ik later terugkijken en denken: het was zo slecht nog niet". Dit was de reactie van een reële Federer na afloop van de wedstrijd. Een grootheid, alweer 37 jaar, topfit, alles meegemaakt, alles gewonnen, onvermoeibaar en onverslaanbaar. Ook als hij verliest. Fameus om in zijn reactie te horen dat hij als “oude rot” nog steeds gefocust is om beter te worden en alles op alles zet om succesvol te blijven. Ieder uur van de dag en iedere minuut van het uur is hij vol passie en focus bezig met zijn vak.

Passie en inzet zijn de basis ingrediënten voor succes. Als iemand niet de passie voor zijn vak heeft, brengt hij of zij nooit iets extra’s. Of het nu de schilder, de automonteur, de boekhouder of de chirurg is, passie merk je aan alles. President Kennedy had eens een gesprek met een schoonmaker tijdens een bezoek aan NASA. Hij vroeg wat de man deed bij de NASA, waarop de schoonmaker antwoordde: ‘Ik help mee om de mens op de maan te krijgen meneer de President.’ Over passie gesproken!

Naast passie is inzet ook een basiselement voor succes. Alleen als je tegenslagen overwint, telkens opnieuw de schouders eronder zet en jezelf telkens weer uitdaagt, is de kans op succes het grootst. Een succesvol individu onderscheidt zich van het getalenteerde individu door hard te werken. De combinatie van deze twee is goud waard.

Aan een gebrek aan inzet en passie zul je Federer nooit betrappen. Natuurlijk heeft hij een exceptioneel tennistalent, vooral de combinatie hiervan maakt dat hij al jaren aan de wereldtop staat. Als hij dan een keer verliest, wordt hij als een winnaar onthaalt. En wat Djokovic betreft, als je van zo’n legende wint in zo’n buitengewone wedstrijd; chapeau! Wat een winnaar.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy