Beter dan ik

“We begrijpen het wel, maar hadden deze klus eigenlijk graag met je collega opgepakt”. Intuïtief begrijp ik de uitgesproken teleurstelling van onze klant ook wel. Mijn collega adviseur heeft recent enkele adviesopdrachten succesvol met deze klant afgerond. Blijkbaar is dat zo goed bevallen, dat ze nu een duidelijke voorkeur uitspreken, om met haar te kunnen samenwerken.

Jaren geleden zou ik daar misschien toch wat onzeker van geworden zijn. Nu maakt het mij vooral heel erg trots. ‘Organisaties met talent versterken’ is het motto van Siebert & Wassink. Dat doen we door Werving & Selectie, Assessment en Advies in HR- en organisatieontwikkeling. Dat we blijkbaar steeds beter in staat zijn, om niet alleen onze klanten te laten excelleren, maar ook onze eigen collega’s tot grote hoogte te laten groeien, maakt mij supertrots!

Als je mensen aanneemt die potentieel beter zijn dan jijzelf, dan bewijs je dat je slimmer bent dan zij. Niet persé slimmer dan zij die je aanneemt, maar wel een stuk verstandiger dan zij die dat niet doen, niet durven of niet doorhebben. Vervolgens moet je de ruimte geven om te groeien en er vooral niet bovenop gaan zitten. Het heeft geen zin om mensen aan te nemen die beter zijn dan jij en ze vervolgens vertellen wat en hoe ze het moeten doen. Of, zoals mijn collega het zelf zegt: “Talent krijgt pas waarde als je het benut".

Zij heeft de ruimte gepakt, haar talent benut en het vertrouwen waargemaakt. Klanten lopen met haar weg door haar betrokkenheid, kwaliteit en slagvaardigheid. Het resultaat is dat deze top-collega nu een over-de-top-agenda heeft. Tja, je krijgt wat je zaait, dus is ze nu loeidruk. Om die reden bood ik aan om de klus, waarmee deze quote begon, van haar over te nemen. Tot mijn oprechte vreugde blijk ik nu een soort tweede keus te zijn geworden.

Een beter plan is daarom de ruimte te geven aan nog zo’n HR-groeibriljant. Iemand met dezelfde drive, durf en daadkracht. Iemand die passie en plezier heeft als professional in HRM en de ambitie heeft om elke dag een beetje betere businesspartner te worden. Ook beter worden dan ik? Kom maar op!

Lees hier het profiel.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden