Blokje om, boekje mee

"Als je voldoende tijd hebt, ligt elke bestemming op loopafstand."

“Ad ze allemaol loop’n gaot, dan löp dr maor gewoon achteran”. Een memorabel advies van Anton, onze eerste accountant. Het was november 1999, Siebert & Wassink stond in startblokken, maar de kranten stonden bol van de gevreesde ‘millenniumbug’. De computersystemen zouden niet kunnen overspringen naar het jaar 2000 en massaal uitvallen. Een digitaal armageddon, een totaal ontwrichte samenleving en een instortende economie ten gevolg.

Was dat nou wel zo’n verstandig moment om een bedrijf te beginnen? “Vaak bu'j te bange” maakte de Achterhoekse boekhouder ons duidelijk. Hij bleek groot gelijk te hebben. Uiteindelijk liep geen computer vast, de maatschappij niet in het honderd en ons bureau als een zonnetje.

20 jaar later voltrekt zich alsnog een wereldwijde catastrofe met grote maatschappelijke en economische gevolgen. We hadden ons jubileumjaar wel wat anders voorgesteld. Maar dat is slechts een onbeduidend ongemak vergeleken met de zorgen van heel veel andere bedrijven. Mensen worden bedreigd in hun baan, bedrijven in hun voortbestaan.

Anton is inmiddels al jaren met pensioen. “A'j neet naor buutn gaot, kom ie ok nargens”, zou hij waarschijnlijk hebben gezegd, om daarmee alweer gelijk te hebben gehad.

Binnen bedrijven zijn er zorgen, buiten schijnt de zon. De problemen waarmee veel ondernemers geconfronteerd worden zijn bepaald geen ‘walk in the park’. Bij sommigen staat alles stil, anderen rennen zichzelf compleet voorbij. Een blokje om maakt het hoofd even leeg. Daardoor ontstaat ruimte voor nieuwe oplossingen. Een pas op de plaats of een nieuwe stip aan de horizon.

Een businesspartner loopt je nooit voor de voeten, behalve als je dreigt te vallen. De benen zijn de wielen van de creativiteit, zei Albert Einstein al. Daarom nodigen we onze relaties de komende weken uit voor een blokje om. Zo blijven we ook in de 1,5 meter economie voldoende dichtbij om te helpen met raad, daad en creatieve oplossingen.

We nemen ons jubileumboek vol inzichten uit 20 jaar Siebert & Wassink mee. Löp ie met?

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden