Collega's!

Johan is op vakantie….. quote-paniek. Of toch niet? Nou, een beetje dan. Ik wist al langer dat er van mij verwacht wordt dat ik een Maandagmorgen-quote schrijf in zijn vakantie, maar nu het dichterbij komt, blijft het toch lastig om de juiste snaar te raken en een pakkend onderwerp te vinden. Tot onze recentelijke zomerborrel (buiten en netjes op afstand); toen wist ik het. Ik ga een quote schrijven over mijn collega’s. Waarom? Omdat ik enorm goede en superfijne collega’s heb.

Tijdens de zomerborrel had ik een gevoel van oprechte trots. En wat maakt hen de prettigste en beste collega’s? Ik ga een poging doen om dat uit te leggen. Ten eerste zijn het allemaal collega’s zonder opsmuk; harde werkers, eerlijk, open en betrouwbaar. Daar hou ik van! Zeggen wat je doet, aanpakken, je afspraken nakomen en zorgen dat je “de boel” voor elkaar hebt. Met een containerterm; eigenaarschap tonen. Daarnaast zit er veel passie bij mijn collega’s voor het werk en ons vakgebied. Met ziel en zaligheid dragen ze bij aan ons gezamenlijke succes, waarbij zij iedere dag het beste uit zichzelf willen halen. Die mentaliteit zorgt ervoor dat je niet hoeft te twijfelen of je collega er alles aan doet om succesvol te zijn en zijn/haar werk goed wil doen.

Wil dat zeggen dat nooit iets fout gaat? Natuurlijk niet, maar bij mijn collega’s gaat het nooit mis door gebrek aan inzet, drive, scherpte en betrokkenheid. Wat mij betreft de primaire basis om succesvol te zijn.

Als HR-adviesbureau zijn medewerkers ons vak. Telkens zijn we bezig om nieuwe of zittende medewerkers bij onze opdrachtgever in de juiste positie te brengen. Dat is niet altijd eenvoudig, wel altijd uitdagend. En hoe fijn is het dan als je zelf kunt bouwen en vertrouwen op een groep gemotiveerde, gedreven en vakkundige collega’s. Daar sta ik niet altijd bij stil. Nu wel. En terecht!

Gastschrijver: Joris Wassink.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden