Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De kracht van positiviteit

"Een positieve houding wint het altijd van negatief gedrag."

Zie jij kansen en oplossingen of problemen en bedreigingen? Dat is één van de vraagstukken die regelmatig terugkomt in onze dienstverlening. De eerste indruk van een kandidaat is heel bepalend. Wij, adviseurs van Siebert & Wassink kijken, net als de meeste mensen die een nieuw persoon ontmoeten, naar wat ons opvalt en wat dat met ons doet. Daarbij speelt de houding van de persoon een belangrijke rol: een opvallende gezichtsuitdrukking, een imposant figuur of een blij gezicht.

Als ik in gesprek ben dwalen mijn gedachtes soms af. Wat vind ik van deze persoon? Vind ik hem sympathiek of een uitslover? Bij sommigen voelt het contact meteen prettig, terwijl het bij anderen al zwaar aanvoelt voordat het gesprek begonnen is. Dat is een constatering gebaseerd op beeld, maar ook geluid. Bij assessments & coaching is de eerste indruk vaak minder bepalend, want op het proces en de onderzoeksvraag heeft het vaak minder invloed. Bij collega’s van werving & selectie weegt houding en gedrag van de kandidaat meer mee in de uiteindelijke beslissing om de persoon voor te stellen aan de klant.

Een positieve kijk heeft invloed op een positieve houding. Dat is gemakkelijker gezegd dan gevoeld. De ene persoon heeft vanuit de genen een zonnig en luchtig karakter en kan zich gemakkelijk positief presenteren of ons doen geloven dat het pad over rozen gaat. De mensen uit Twente en Achterhoek presenteren zich vaak vriendelijk, doch nuchter. Vooral niet te uitbundig want dat is zo overdreven… Jammer, want overdreven voelt het misschien voor jezelf, maar niet voor de ander. Over het algemeen omringen we ons graag door positief gestemde mensen. We waarderen een kritische kijk, maar hebben moeite met de scherpe, soms directe wijze waarop iemand dit brengt. Het draait allemaal om hoe je de boodschap verpakt, dat is wat blijft hangen.

Wie naar De Slimste Mens kijkt ziet Maarten van Rossum op eigen wijze uitleg en commentaar geven. Als veelgevraagde commentator wordt hij niet uitgenodigd voor zijn luchtige uitspraken of zonnige uiterlijk. Aan een positieve houding kun je werken. In coachtrajecten word ons regelmatig gevraagd of we de betreffende medewerker kunnen helpen om de ‘scherpe randjes’ eraf te halen, waardoor de samenwerking soepeler verloopt. Sommigen uiten zich zo boos en gefrustreerd dat men met een grote boog om hen heen loopt. Vaak ligt verdriet en een grote betrokkenheid ten grondslag aan deze houding. Een positieve houding heeft niet alleen invloed op de omgeving, maar vooral op jezelf. Je hebt jezelf er het meest mee als negatieve gedachtes te lang in je hoofd rondspoken.

Wij sluiten af door te onderstrepen dat een positieve houding werkt als een zonnetje terwijl het buiten regent. Siebert & Wassink wenst u een zonnige vakantie!

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden