Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Doen waar je goed in bent

"Jouw eigen talent nuttig maken vereist veel talent."

Nu onze Quote-schrijver Johan met vakantie is, moeten we 3 quote-weken zien te overbruggen. Op het verzoek van Johan aan zijn collega’s om de schrijvershandschoen op te pakken, werd nogal terughoudend gereageerd. Waarom? Één van onze collega’s gaf het treffend aan: "Sinds ik bij Siebert & Wassink werk heb ik meerdere malen gehoord dat je moet doen waar je goed in bent. Dus een quote schrijven, daar pas ik even voor.”

Doen waar je goed in bent! Dat is binnen ons bureau een belangrijk uitgangspunt. Onze klanten vertellen we al jaren dat het de kunst is om medewerkers datgene te laten doen wat ze goed kunnen. Voor een onderneming is het van groot belang om te weten wat de talenten van de medewerkers zijn, om deze vervolgens maximaal te benutten. Talent is onomstotelijk verbonden met het doen van dingen die iemand goed kan. Als een medewerker iets mag doen wat hij/zij goed kan, dan leidt dat tot plezier in het werk, tot passie en tot zelfvertrouwen. En alleen dan kun je als onderneming presteren en de gewenste kwaliteit leveren. Werknemers blij, werkgever blij!

Ooit begeleidde ik een Verhuurmedewerker van een woningcorporatie in een outplacementtraject. Deze kandidaat was vastgelopen in zijn werk en het plezier ontbrak hem al een tijdje. Toen we op zoek gingen naar zijn unieke talent, kwamen we uit op het feit dat hij zeer goed gesprekken kon voeren waar de nodige emoties bij kwamen kijken.

Als er bij deze woningcorporatie moeilijke, emotionele gesprekken met huurders gevoerd moesten worden, wisten ze hem altijd te vinden. Emotie en menselijke aandacht waren aspecten die in zijn volgende werkomgeving een belangrijke rol moesten spelen. In zo’n omgeving zou hij zijn talent kwijt kunnen. De missie is geslaagd…. inmiddels heeft deze kandidaat al ruim 6 jaar een goed lopende begrafenisonderneming. Gelukkig had hij nog meer talenten. Één daarvan: veel inzet tonen. Dat talent leidde hem naar zijn eigen onderneming en dat was voor een groot deel bepalend voor het succes.

Talent hebben is mooi, maar als je niet het talent hebt om jouw talent nuttig te maken, heb je niets aan je talent. Talent en inzet zijn een soort van onlosmakelijk duo; samen leiden ze tot succes. Het in kaart brengen van talent is ons talent. Dat doen we met plezier, passie en (u raadt het al) veel inzet. Hoe we dat doen? Klik op Assessments & Advies – Siebert & Wassink.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy