Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Duw- en trekwerk

"Trek aan een touwtje en het zal je volgen. Duw erop en het gaat alle kanten op, behalve de juiste."

Een klassieke definitie van leiderschap is ‘het beïnvloeden van anderen om hen te bewegen iets te doen, wat ze uit zichzelf niet zouden doen’. Daarin kun je bij leiders vaak twee stijlen herkennen. Duwen (tegen bewegen), of trekken (meebewegen).

In de tegen-bewegende stijl staan je eigen opvattingen centraal. Je duwt anderen in de richting die jij wenst. Aansporen en overtuigen zijn de basis van dit leiderschap. Doelen stellen, normen aangeven, beargumenteren en onder druk zetten. Gedragingen die kenmerkend zijn voor de duwende leider.

Een kansloos duwende leider, zagen we afgelopen week in het Devided Kingdom. Een deel van de Britse parlementariërs wil vertrekken met een deal, een ander deel wil geen deal en een derde groep wil geen vertrek. Schor klinkt het ‘Mayday Mayday’ alarm, van een stuur- en stemloze eerste minister. Een naïeve poging om het vastgelopen Brexitschip in de door haar gewenste richting te bewegen. Andere Lagerhuis-leiders aan de Britse wal, drukken al even stoïcijns in tegengestelde richting. Daarmee duwen ze elkaar, de oplossing én de gewone Brit steeds verder van zich af. Bijna autistisch brengt Theresa haar afgeserveerde deal nog maar eens in stemming. May heb je, ja kun je krijgen?

In de meebewegende stijl is de leider een kartrekker. Meebewegende leiders beïnvloeden ook, maar doen dat door aan te sluiten bij de inbreng en opvattingen van de ander. Met deze stijl trek je anderen juist naar je toe. Luisteren, betrekken, visie tonen en het vinden van gemeenschappelijke belangen, zijn daarin de sleutel.

Een bijzonder sterk staaltje meebewegend leiderschap zagen we afgelopen week in eigen land. Een minister-president die het probleem en daarmee de oplossing én het leiderschap naar zich toe trekt. Het klimaatakkoord is een politiek dossier dat alles in zich heeft, om gemakkelijk te ontsporen in een politiek echec van Brexit-achtige proporties. Een existentieel vraagstuk over de toekomst. Abstracte doemscenario’s waarmee politici elkaar links en rechts om de oren slaan. Tegengestelde visies over de richting van ons land die zich uitstekend lenen om je diep in te graven in de Hollandse klei.

Daar staat dan ineens een minister-president met een rechte rug, een rechtse signatuur en een recht voor zijn raap boodschap: 'Bedrijven die uitstoten gaan meebetalen.' Het is dezelfde man die zo vaak te horen krijgt dat hij te weinig leiderschap laat zien. Teveel papt, nat houdt, wegwuift of -lacht. Hij trekt het probleem royaal naar zich toe met een maatregel die voor een deel van zijn kiezers als een bittere pil zal smaken. Hij is daarom juist de enige die deze draai kan maken. Omdat hij de pijn voelt én de pleister er zelf, uit eigen beweging in één keer af trekt. Niet wachten tot hij gemangeld wordt tussen klimaatdrammers en klimaatzwammers, maar richting geven aan de toekomst. Door nu al het politieke klimaat te creëren, waarin Nederland ook zonder kabinetsmeerderheid in de eerste kamer bestuurbaar blijft. Push yourself more than you stretch others. Leerzaam Leiderschap.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy