Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Entitled

"Iedereen kan mijn werk doen, maar niemand kan mij zijn."

Heeft u al wel eens naar een Sk. gezocht, een Crf. geraadpleegd, of een Exp. geselecteerd? Nee, dit zijn geen nieuwe apps voor op uw smartphone of instellingen van een zonneboiler. Dit zijn titels die een kamerlid wil gaan toekennen aan MBO-ers. Onze minister van onderwijs zegt het wel een sympathiek idee te vinden. MBO-ers zelf vinden het ongelofelijke onzin. Want wat stelt een titel anno 2018 nou eigenlijk voor?


Dat er in de medische of wetenschappelijke wereld onderscheid wordt gemaakt op basis van erkende titels, heeft een essentiële functie. Als je een operatie moet ondergaan, wil je toch graag enige mate van zekerheid. “Wie is die man die op doordeweekse dagen het vlees snijdt” Maar zelfs dan lijken steeds meer mensen, steeds minder waarde te hechten aan autoriteiten die er bewezen verstand van hebben. Mensen die sceptisch zijn over vaccinatie, klimaatverandering of Europa, lezen, liken of loven eerder zelfbenoemde deskundigen op ‘fake-book’, dan geleerden die er zorgvuldig onderzoek naar hebben gedaan.

De serie Suits draait om het hebben of niet hebben van een echte titel. Mike Ross, een briljante drop-out, wordt een baan als advocaat aangeboden, door Harvey Specter, afgestudeerd aan Harvard Law. In de praktijk blijkt Mike over het algemeen kundiger, vindingrijker én menselijker dan Harvey te zijn. Het geheim dat hij geen titel heeft blijft hem echter achtervolgen.

In de echte wereld zijn er vele voorbeelden van mensen die verschrikkelijk succesvol zijn geworden zonder papiertje. Zowel Steve Jobs, Bill Gates als Mark Zuckerberg waren drop-outs zonder titel of diploma. Amacio Gaona (Zara), Ingvar Kamprad (Ikea) en Karl Albrecht (Aldi) gingen na de lagere school gewoon aan het werk. Ze bouwden hun wereldconcern op met werklust en gezond verstand.

Een diploma zegt op welke school je hebt gezeten. Niet wie je bent geworden en welke vaardigheden je beheerst. Goed onderwijs zal daarin zeker het verschil maken. Maar elke recruiter kan je vertellen dat het vermelden van titels op je CV of LinkedIn-profiel niets toevoegt. Het maakt je eerder een snob dan een pro. Interessanter is om te weten wie je bent en waar je voor staat.

Wie ooit een aannemer of klusjesman heeft ingehuurd, weet dat er professionals én prutsers op de markt zijn. Een diploma of titel Sk. (Skilled) zeggen dan niet zoveel. Goede referenties wel.

Je afkomst, je naam of je titels zeggen niets over wie je bent of wat je waar maakt. In deze eeuw maken mentaliteit en zelfstandigheid het verschil. Wie bij Werving & Selectie afgaat op mooie papieren of mooie praatjes komt soms bedrogen uit. Een goed referentieonderzoek of zorgvuldig selectieassessment geeft je meer inzicht in werk- en denkniveau, vakbekwaamheid én persoonlijkheid, dan een CV met een titel ooit zal doen.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy