Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Facta, non verba

"Het enige dat top-down werkt is voorbeeldgedrag."

Wat is jouw goede voornemen voor 2020? Afvallen? Gezonder leven? Meer bewegen? Start dan in februari, want dan is het vaak alweer een stuk rustiger in de sportschool.

Waar je volgende maand beter ook mee kunt beginnen, is het versterken van je eigen skills als leidinggevende. In februari start de leiderschapscounsel 2020. Investeren in je eigen ontwikkeling. Een goed voornemen om nog beter het voortouw te nemen!

“Een groep ganzen volgt niet omdat de leider kwaakt, maar omdat de leider vliegt”, luidt een oud chinees gezegde. Medewerkers horen wel wat er wordt gezegd, maar volgen vooral wat er wordt gedaan. Simpel gezegd ‘geen woorden maar daden’. Hoewel de hedendaagse Rotterdammers dit motto graag claimen, waren het de vroegere Romeinen die dit credo al bezigden. “Facta, non verba”.

Vertrouwen is het sleutelwoord in leiderschap. Je kunt immers niet vertrouwen op iemand die één ding zegt en dan iets heel anders doet. Vertrouwen creëer je door woorden met daden te bevestigen. Dat weten we allemaal en eigenlijk willen we dat ook allemaal.

Toch lukt het ons niet altijd om die goede voornemens om te zetten in goed gedrag. We hebben de intentie om onze kinderen oprechte aandacht te geven, maar worden te vaak afgeleid door onze telefoons. We vinden het klimaat belangrijk, maar kijken in de winkels eerder hoe duur iets is, dan hoe duurzaam het is. We zeggen dat ons gezin en onze gezondheid het belangrijkste zijn voor ons geluk. Toch lijken we ons drukker te maken om hetgeen we op onze bank hebben staan, dan om degenen die op onze bank zitten.

Managers zijn soms net mensen. We zeggen dat samenwerken belangrijk is, maar sturen ondertussen op individuele prestaties. We vinden mensen het belangrijkste kapitaal, maar kijken in de praktijk meer op onze schermen dan in de ogen van collega’s. We zeggen dat mensen eigenaarschap en verantwoordelijkheid moeten nemen, maar timmeren vaak teveel ruimte dicht met regels en processen.

Dat we de daad niet altijd even consequent bij het woord voegen, komt niet voort uit onbekwaamheid of kwaadwilligheid. We kampen allemaal met werkdruk, onverwachte wendingen en teveel prioriteiten. De voortdurend veranderende wereld is een weerbarstige praktijk waarin we soms oren, ogen en handen teHet kort komen.

Dat is de reden waarom we leiderschapscounsels faciliteren. Geen training met wijze lessen uit het boekje, maar leren van en met andere leidinggevenden. Geen woorden, maar daden; dus geen theorie, maar praktijk.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy