Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Functie elders?

Ondernemen is zien wat iedereen ziet en doen wat niemand anders doet

‘Niet normaal maken wat niet normaal is’ sprak onze koning bijna een jaar geleden op een lege Dam. Een opdracht aan ‘ons het volk’, welke stad- en streekgenoot Pieter Omtzigt als volksvertegenwoordiger, al 18 jaar met verve vervult. ‘Positie Omtzigt, functie elders’ stond er te lezen op stukken van de verkenners. Een morsig inkijkje in de onfrisse spelletjes van ‘politziek’ Den Haag. Want wat vinden ze hem een lastpak, deze tegendraadse tukker, die zich volhardend vastbijt in ongemakkelijke onderwerpen. Terwijl Pieter Omtzigt niet het buitenbeentje, maar het rolmodel van de politiek zou moeten zijn.

Wanneer politici vertrekken, staan de grote corporate bedrijven in de rij, om hen binnen te halen als CEO of manager. Mocht Omtzigt ooit, uit zichzelf, een ‘functie elders’ ambiëren, dan zou hij meer een ondernemer dan een manager zijn. Hoewel er ondernemende managers bestaan en je als ondernemer moet managen, hebben ze verschillende rollen. Managers zijn gericht op het behouden, bewaken en beheersen van de status quo. Ondernemers willen die status quo juist veranderen, verbeteren of versterken. Managers zoeken naar manieren om moeilijkheden te voorkomen, ze sturen op feiten en cijfers. Ondernemers zoeken naar middelen om mogelijkheden te verkennen en sturen op werkwaarden en normen. Pieter Omtzigt zou de norm moeten zijn voor iedereen die ons wil vertegenwoordigen.

In onze assessments en werving & selectietrajecten kijken we kritisch naar beide rollen, de manager en/of de ondernemer. Vooral wanneer de opdracht in de context van een bedrijfsovername ligt. Management Buy Out’s (of buy-in’s) slagen vaak beter met een gedreven entrepreneur dan met een geschikte manager. Bij een MBO (of MBI) draait het eigenlijk om opvolging van ondernemerschap. Alle belanghebbenden zouden er goed aan doen, om de potentiële ondernemer langs de ‘Omtzigt-norm’ te leggen. De 7 belangrijkste Omtzigtnemer vaardigheden op een rij:

  • Moedig: Neemt (persoonlijk) risico; bereid om zichzelf ondergeschikt te maken aan het hogere doel
  • Gedreven: Doelgerichtheid, passie en drive; gebruikt het verstand maar handelt vanuit het hart
  • Tegendraads: Is bereid om niet begrepen te worden; eigenzinnig; durft tegen de stroom in te roeien
  • Visionair: Kijkt voorbij de horizon; overstijgt dagelijkse praktijk; geeft langetermijnperspectief
  • Volhardend: Geeft niet op bij tegenslag of tegenwerking; bijt zich vast en gaat tot het gaatje
  • Sociaalvaardig: Kan luisteren, beïnvloeden, inspireren en overtuigen; weet mensen te raken
  • Wendbaar: Anticipeert voortdurend op ontwikkeling en verandering; is inventief in woelige tijden

Maar de belangrijkste en tevens minst begrepen eigenschap die Pieter Omtzigt tot een typische ondernemer maakt; het is geen functie, maar een roeping. Het is nooit elders, maar altijd hier én nu!

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden