Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Goed voor elkaar

"We zijn geen team omdat we samen werken, we zijn een team omdat we samenwerken."

Mensen gaan op vakantie, het werk niet. Tenminste dat is meestal de bedoeling. Maar wat niet de bedoeling kan zijn, is een overvolle mailbox terwijl je koffer nog amper leeg is. Niets kan je zo naar een volgende vakantie doen smachten, als de eerste werkweek na de vorige.

Voor veel mensen is het een oplossing om tijdens de vakantie toch af en toe de mail te checken en op afstand wat zaken op te lossen. Anderen kunnen pas echt afschakelen als ze 3 weken volledig offline zijn. Mij persoonlijk geeft dat kwartiertje inspanning precies de benodigde rust voor de rest van de vakantiedag. Maar wat is het nut van je opladen wanneer de dossiers zich opstapelen? Als het werk op je bureau blijft liggen zolang jij op je strandhanddoek blijft liggen? Eigenlijk heeft een vakantie alleen nut als het werk ondertussen doorgaat.

"Alles op z’n plek!" is het motto van Siebert & Wassink. Hoe krijg je dat voor elkaar als de helft van de mensen even ‘van z’n plek’ is. Naast de reguliere vakantie-uittocht, werden we dit jaar ook verblijd met een aantal newborn ouders in ons team. Met 4 geboortes in 7 maanden blijkt 2019 voor ons team niet alleen in zakelijk opzicht een zeer vruchtbaar jaar.

Dat vraagt om verantwoordelijkheid vóór en vertrouwen ín elkaars werk. De vakantieganger heeft vertrouwen en laat los. De thuisblijver voelt zich verantwoordelijk en pakt op. Daar is niet alleen een gezamenlijke planning voor nodig. Het vraagt vooral om een samen-mentaliteit. Voor elkaar klaar staan is geen gunst voor je collega, maar goed werk voor je klant.

Of het nu om vakantie, geboorte of ziekte gaat, mensen kunnen alleen even afschakelen, als een ander even bijschakelt. Dat noemen we een gezond verbond. Immers: ‘If I is replaced by WE, even illness becomes wellness’.

Vanuit dat perspectief wil ik mijn collega’s bedanken, maar meer nog complimenteren met de vrijheid die ik voelde om volledig vakantie te vieren. Niet alleen door lopende projecten vlekkeloos verder te brengen. Ook door het lef, de inspanning en de inspiratie te hebben, om als gastauteur onze veelgelezen maandagmorgen-quote te schrijven. Zo werd het een week van opstarten met werken, in plaats van de week van opgestapeld werk. Op mijn beurt mag ik zelf nu een paar prachtige klussen van mijn collega’s voortzetten. #zinin.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy