Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gouden oor-trilling

Geen van ons is zo goed als ieder van ons

Als een boom omvalt en er is niemand die het hoort, maakt het dan geluid? Een eeuwenoud filosofisch vraagstuk van de middeleeuwse wijsgeer George Berkeley. Hij stelde dat geluid bestaat uit trillingen die het oor waarneemt. Wanneer er geen oren zijn om ze te horen, dan is er geen geluid. In stilte is er deze winter een reusachtige boom omgevallen. Het werd daarna zo stil dat je de sneeuw kon horen vallen.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat George Kooymans aan de spierziekte ALS lijdt. 60 jaar geleden richtte hij de Golden Earring op; de band zou uitgroeien tot Nederlands grootste rockformatie van wereldfaam; de Stones van de lage landen. Door deze verschrikkelijke spierziekte zal George nooit meer kunnen optreden en eindigt de Golden Earring. In stilte, zonder afscheidsconcert. “We hebben altijd gezegd dat we zouden doorgaan tot een van ons zou omvallen,” zegt frontman Barry Hay daarover. Dat George de eerste is, had hij niet verwacht. Kooymans was altijd de taaiste van de vier.

Taai was de formatie zeker. Meer dan 50 jaar in dezelfde samenstelling. Daarmee behoren ze niet alleen tot de langst bestaande muziekgroepen ter wereld. Het maakt ze ook tot een team van ongekende klasse en ongeëvenaarde eenheid. Want het was vanzelfsprekend niet alleen goud wat er blonk.

Net als elke organisatie kende de Earring pieken en dalen, zowel op artistiek, financieel en relationeel vlak. Twilight Zone, één van de vele hoogtepunten, was zelfs aanvankelijk bedoeld als eerste soloplaat van George Kooymans. Uiteindelijk overwon elke keer de overtuiging dat de kwaliteiten, inzichten en talenten van alle 4 samen een groter geheel vormden, dan de som der delen. Deze combinatie en het overwinnen van onderlinge struggle gaf de Golden Earring als kwartet profiel, plezier en prestaties van legendarische omvang.

George Kooymans, Rinus Gerritsen, Barry Hay en Cesar Zuiderwijk. Vier mannen die individueel over geweldige talenten beschikken. Geen van hen heeft zichzelf ooit groter geacht dan de band als geheel. Van alle lessen in teamontwikkeling is dat zonder twijfel de belangrijkste. Het vertrouwen dat je samen verder komt en de daarbij behorende wil om problemen gezamenlijk te overwinnen. Ook als dat niet de makkelijkste weg lijkt.

Here comes the night, i'm scared to death, got to get me a ride. It looks like the road is swallowing me up. Gotta hurry home, don't dare to look back. Another 45 miles to go, Another 45 miles before I'm home. I wish the sunlight was burning in my eyes. Instead of shades, black faces of the skies. I wish I could pay the sun to run. Then I had some more time, with my wife, my son.

Another 45 miles to go George. Een zware weg om te gaan. Verschrikkelijk veel sterkte. We gaan je missen. Jullie alle vier!

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden