Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hemelbestormers

"Als gebakken lucht opstijgt wordt het in de hemel vanzelf warmer dan in de hel."

Een iets te fanatieke recruiter komt door een tragische hartaanval helaas veel te vroeg aan zijn einde. Wanneer hij aanklopt op de hemelpoort, heet Petrus hem van harte welkom. “Kom erin, wij zijn altijd op zoek naar nieuwe zielen, dus je bent van harte welkom.” De recruiter krijgt bij deze eerste kennismaking zelfs een heuse rondleiding door de hemel én door de hel.

De kersverse overledene verbaast zich vooral over hel. Het lijkt er wel feest. Mensen zijn aardig en geïnteresseerd, de omgeving ziet er comfortabel uit met hier en daar een haardvuur, de koffie smaakt fijn gebrand. Mensen zijn aan het sporten, er staat taart en een voetbaltafel in de kantine en iedereen lijkt erop gebrand er het beste van te maken. Hij komt zelfs wat oude vrienden tegen. Tot slot houdt de duivel zelf een vlammend betoog over de bomen in de hel, die tot in de hemel rijken. Die hemel blijkt daarentegen wat minder verrassend. Eigenlijk precies zoals onze recruiter het verwacht had. Voorspelbaar, zachtmoedig maar ook tamelijk saai.

Petrus laat onze hoofdpersoon de keus. Wil je naar de hemel of voel je meer voor de hel? De recruiter hoort zichzelf tot zijn eigen verbazing zeggen hij zijn carrière in de hel wil voortzetten. Petrus geeft hem nog een dag bedenktijd, maar hell-no!, zijn keuze staat al helemaal vast.

Wanneer deze nieuwbakken bewoner de volgende dag de poort van de hel binnenstapt, schrikt hij zich echter lam. De sfeer is om te snijden, mensen lijken vuur te spuwen, rennen opgebrand rond of trekken de haren uit hun hoofd van ellende. Er wordt gesnauwd en geroddeld. Hij krijgt een spervuur van vragen en gelijk al een uitbrander. Het wordt de recruiter al snel te heet onder de voeten. Dus hij meldt zich bij Petrus om verhaal te halen. “Gisteren was het hier geweldig en warm, vandaag lijken alle mooie kansen in rook op te zijn gegaan.” “Ach”, zegt Petrus. “Gisteren waren we aan het werven, vandaag zijn we aan het werk.”

Sommigen van u zullen deze grappige vertelling misschien al kennen. Sommige werkenden onder u zullen de moraal van dit verhaal echter uit eigen ervaring herkennen. Dan is het ineens helemaal niet grappig meer. Verwachtingen die niet matchen met de werkelijkheid, kunnen een ‘match made in heaven’ veranderen in een helse ervaring.

Precies daarom werken onze Werving & Selectie adviseurs vaak bij de klant in huis. Werken bij een organisatie is een heel andere beleving, dan werven voor die organisatie. Onze ‘incompany recruiters’ ervaren de realiteit van het werken bij uw organisatie en kunnen zo ‘het echte verhaal’ delen met geïnteresseerde sollicitanten. Uit eigen ervaring vertellen over wat het verschil maakt en waar verbeterpunten liggen, is effectiever, selectiever én reflectiever. Want ze dragen daardoor niet alleen de beste kandidaten aan. Ze dragen ook bij, om als werkgever steeds beter te worden.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy