Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Het CV van Ann O'Niem

"Transparantie is het medicijn van vertrouwen"

Dit weekend, uitgerekend op 5 december, kreeg Arne Slot de zak van zijn werkgever, de Alkmaar Zaanstreek Combinatie. De directie van AZ was erachter gekomen dat Slot stiekem had gesolliciteerd bij een concurrent. Dat bleek voldoende reden om de best presterende AZ-coach ooit, op staande voet te ontslaan. Dat is voor werknemers weer voldoende reden om voortaan nog heimelijker te solliciteren en voor werkgevers om plotselinge tandartsbezoekjes en vrije middagen nog meer te wantrouwen.

“Je zou ze de kost moeten geven” zei mijn oma vroeger altijd. We hebben nooit geturfd hoeveel mensen er in ruim twintig jaar via Siebert & Wassink hebben gesolliciteerd, maar dat zal in de tienduizenden lopen. Maar weinigen van hen vertellen op hun werk dat ze aan het oriënteren of solliciteren zijn. We moeten de eerste sollicitant in vermomming nog meemaken, maar alle andere omzichtigheden hebben we al voorbij zien komen.

Dat is, gezien de ervaring van arme Arne, ontzettend logisch, maar eigenlijk ook ontzettend tragisch. De basis van elke goede relatie is immers vertrouwen. Eerlijkheid, transparantie en integriteit zijn de bouwstenen van die vertrouwensbasis. Bedrijven veranderen, mensen ontplooien zich. In een gezonde werkrelatie ben je daarover voortdurend in gesprek. Ook als die beweging niet in dezelfde richting gaat. De baan voor het leven heeft al lang geleden plaatsgemaakt voor een leven vol banen. Het zou normaal moeten zijn om daarover een volwassen gesprek te kunnen voeren.

Wie dat gesprek uit de weg gaat, loopt vaak kansen mis. Afgelopen week maakten wij een sprekend voorbeeld daarvan mee tijdens een selectie-interview. In het gesprek meldde de sollicitante al dat zij haar werkgever op de hoogte had gesteld van haar sollicitatie. Dat was voor haar de normaalste zaak van de wereld.

Haar werkgever bleek dit vertrouwen waard. In plaats van een (onwetmatig) ontslag op staande voet, volgde een open gesprek over ambities en mogelijkheden. Het gevolg daarvan is dat deze dame helaas afhaakt in onze procedure en haar loopbaan bij haar huidige bedrijf voortzet. Een win-win situatie voor haar en haar werkgever. Een verlies voor ons?

Aan de ene kant wel. We zijn immers erg enthousiast over haar. Aan de andere kant maakt het ook tijdig duidelijk, dat zij in haar hart nog niet toe is aan een overstap. We vinden het, als W&S bureau én als werkgever, veel vervelender wanneer zo’n gesprek pas na de handtekening wordt gevoerd.

Haar transparantie maakt duidelijk dat ze lef heeft, de confrontatie aan gaat en goudeerlijk is. Drie eigenschappen die uitstekend bij #team Siebert &Wassink passen. Onze deur blijft daarom altijd open. Wil jij ook graag zo’n transparante werkrelatie binnen je bedrijf? Wees geen AZ; gooi de deur niet in het ‘Slot’.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden