In of uit je comfortzone?

Alvorens Johan zijn vakantie word je gevraagd om een Maandagmorgen-quote te schrijven. De eerste reactie was gaaf maar ook wel iets buiten mijn comfortzone.

Het lijkt tegenwoordig een populaire uitspraak te worden “Veilig in je comfortzone”. Uit je comfortzone stappen betekent niet dat jij moet gaan bungeejumpen of dat je gaat zwemmen met haaien. De comfortzone geeft een warm en vertrouwd gevoel maar is dat wel zo? Of is het een beschermingsmiddel tegen verandering en je ontwetendheid. Wij zijn eraan gewend geraakt en het is best lastig om echt te veranderen. Veranderen is leuk maar je wilt er zelf wel een beetje invloed op kunnen hebben. Het leven kan soms best complex zijn en dan is het wel fijn dat bijvoorbeeld het werk stabiel is.

Aan de andere kant horen wij in de praktijk vaak “als ik terugkijk had ik veel eerder deze stap moeten zetten”.

De belangrijkste vraag hierbij is wat was de trigger om toch een stap te zetten en zonder inzicht geen uitzicht.

Ik heb zelf vorig jaar de stap genomen om na 14 jaar dienstverband een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Siebert & Wassink. Voor velen een bijzondere stap maar voor mij een hele logische stap. Vanuit de gesprekken, coaching en het afgenomen assessment was dit voor mij de juiste stap! Een stap met hoge pieken en soms dalen maar wel een stap op het juiste pad!

Gastschrijver: Thijs Winkel.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden