Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kom verder

"Als mensen zeggen dat je niet ver zult komen, ga dan zo ver dat je ze niet meer kunt horen."

Je kunt alles bereiken wat je wilt, wordt vaak gezegd. Dus als je jouw doelen niet behaalt, dan is het blijkbaar niet belangrijk genoeg voor je, om echt alles te doen en te laten wat ervoor nodig is. Je bent immers zelf de regisseur van je eigen geluk. Niet tevreden met je baan? Doe er dan wat aan!

Deze simpele redenering is een diepgewortelde overtuiging in onze Westerse wereld. Iedereen heeft dezelfde kansen, dus succes en geluk zijn je eigen keuzes. Als het gras bij een ander altijd groener is, dan moet je gewoon zelf eens wat vaker de tuinhandschoenen aantrekken.

Zo beoordelen en veroordelen we structureel ook mensen die het minder met zichzelf getroffen hebben. Als je in een uitkering zit, dan moet je gewoon nog harder je best doen om weer aan het werk te komen. Dat je misschien 50+ bent, van niet-westerse afkomst of een andere hindernis hebt, betekent slechts, dat je nog harder je best moet doen om nog hoger te springen. Wie wil vindt een mogelijkheid, wie niet wil zoekt een reden.

Het klopt dat je jezelf kunt overtreffen wanneer je drive om iets te bereiken groot is. Maar daar is ook nog iets anders voor nodig, wat veel essentiëler is. Het geloof in jezelf en het vertrouwen van anderen. Onze kansen zijn niet gelimiteerd door onze dromen, maar door onze overtuigingen. Een verkeerde keuze in loopbaan, liefde of leven, komt bijna altijd voort uit de overtuiging dat beter niet voor ons is weggelegd. Dus maken we een veilige en verkeerde keuze. We blijven in een baan, een relatie of een levenspatroon ploeteren, die onze dromen niet dichterbij brengt. We settelen voor minder dan ons echt gelukkig maakt.

Wat je gelooft is veel sterker dan wat je wenst. Onze zelfovertuigingen worden vooral bepaald door waar je wieg stond en welke mensen je dagelijks op je pad treft. Mag je er zijn? Worden je talenten gestimuleerd? Is er een veilig en vertrouwd vangnet wanneer je een keer valt? Elke ervaring versterkt je overtuiging en elke overtuiging stuurt de volgende ervaring. Je kunt nog zo hard je best doen om dat te ontgroeien, maar als je onbewuste de overtuiging heeft opgedaan, dat het niet voor jou is weggelegd, dan zul je dat ook nooit bereiken.

Wie verder wil komen verdient een plek waarin je écht wordt gezien. Zoek die voedingsbodem voor jezelf en wees die voedingsbodem voor anderen. Blijf vooral voorzichtig met wat je gelooft. Niet alles wat je denkt is waar, maar veel van wat je denkt wordt waar. Dat geldt voor de denkbeelden van je eigen kansen en beperkingen alsook voor het geloof in de talenten en tekortkomingen van anderen. Wie wil biedt een kans, wie niet wil zoekt een reden.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy