Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Lege hesjes

"Wie boos is op anderen, verliest z'n kracht om te veranderen."

Alle agressie in de wereld is het gevolg van ontevredenheid en de behoefte om een ander daarvoor te straffen. Wie het nieuws volgt ziet daar op dit moment weinig fraaie voorbeelden van. Waar de woedende meute zich voorheen nog achter hun beeldscherm verstopte om iedere andersdenkende via Twitter de tering te wensen, rennen de relschoppers nu door de straten van diverse Europese steden.

Plunderende pyromanen in gele hesjes. Oorspronkelijk protesteerden ze tegen hoge brandstofprijzen in Frankrijk. Maar inmiddels lijkt dat er al niet meer toe te doen. Iedereen die boos genoeg is mag aansluiten. Ben je tegen Europa of tegen je eigen regering, tegen vluchtelingen of tegen uitzettingen, tegen hoge belastingen of tegen een hogere pensioenleeftijd, tegen het milieu, of tegen milieumaatregelen? Het maakt niet uit waar je tegen bent of welke (politieke) kleur je hebt. Koop een hesje en een jerrycan van die dure brandstof. Blokkeer de straten en steek wat auto’s van anderen in de fik. Aangewakkerd door populistische politici, fake-news en nepaccounts die baat hebben bij ontevredenheid, oproer en onjuiste informatie.

Boosheid komt voort uit een situatie die je niet onder controle hebt. Anderen doen dingen waar jij last van hebt. Als je samenwerkt in een bedrijf, of samenleeft in een land, heb je niet overal controle op. Je wordt wel eens geconfronteerd met problemen die door anderen zijn veroorzaakt. Daar kun je je heel boos over maken, maar daarmee is jouw probleem niet opgelost.

Dus onderneem actie om je situatie te verbeteren of accepteer die situatie. Mensen die goed zijn in het verbeteren van hun situatie, zijn succesvoller dan anderen. Mensen die goed zijn in het accepteren van hun situatie, zijn gelukkiger dan anderen. Mensen die ervoor kiezen om boos te worden en te wijzen naar anderen, zijn minder succesvol en minder gelukkig.

Want niemand komt jouw probleem oplossen. Je bent zelf de enige die er iets aan kan veranderen. Van boos zijn en boe-roepen is nog nooit iemand blijer of beter geworden. Moet jij dan opdraaien voor de fouten van je collega, frauderende banken of een falende overheid? Vaak wel en dat voelt dan echt ontzettend oneerlijk. Soit! Want met een negatief gevoel erover wordt die situatie niet positiever. Boos zijn op de fouten die veroorzaakt zijn door anderen, gaat ten koste van je energie om jezelf te verbeteren.

De dag waarop je verwijten aan anderen kunt omzetten in verantwoordelijkheid van jezelf, is de dag waarop je ontdekt hoe krachtig je bent.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy