Mama, wat doe je?

Mocht je een peuter in huis hebben of hebben gehad, zal deze vraag je niet onbekend zijn. Dit is namelijk wat een standaard peuter meerdere keren op een dag vraagt. Mocht je op de automatische piloot belanden, word je even teruggeroepen door ‘de peuter’. Het maakt je bewust van wat je aan het doen bent en waarom je dat aan het doen bent.

Het leven bestaat uit het maken van keuzes. Soms lang overwogen keuzes en soms impulsieve keuzes, soms heb je invloed op je keuzes en soms ook niet. Keuzes met grote gevolgen en keuzes voor een korte termijn. We hebben er allemaal mee te maken.

Van een keuze voor een bruiloft in Italië tot een carrière als juffrouw. Het nemen van een hond of emigreren naar het buitenland. Een huis kopen in Utrecht of in Goor. Dit zijn doorgaans keuzes die grote gevolgen hebben en waarbij je bewust bent van de keuze die je maakt.

Door de corona maatregelen hebben we ook meegemaakt hoe het is om een bepaalde vrijheid die we gewend zijn even los te moeten laten. Keuzes waar je geen invloed op hebt en niet altijd vanzelfsprekend meer waren. Dit heeft iedereen privé dan wel ook zakelijk geraakt

Per dag even stil te staan met wat je aan het doen bent en waarom. Het is een stukje bewustwording en brengt je terug naar de kern.

In het bedrijfsleven is het tevens net zo belangrijk om bewuste keuzes te maken. Wat zijn we aan het doen en waarom? Waar willen we naartoe? En hoe gaan we daar komen?

Met een breed scala aan HR expertise vind je bij Siebert & Wassink 'alles op z'n plek' voor het maken van de juiste keuzes in bemensing en ontwikkeling. Onze HR Adviseur gaat graag aan slag om stil te staan bij de keuzes omtrent jouw personeelsbeleid. Je kunt bij haar terecht voor Interim HR opdrachten, HR Advies en Incompany Recruitment. Ga jij vandaag van de automatische piloot en sta je stil met wat je aan het doen bent en waarom?

Gastschrijver: Manon Nijland.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden