Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Manisch positief

Je hoeft geen mooi weer te spelen om de zon te laten schijnen

Mag ik u allen een heel groot compliment geven? Wat bent u opgewekt. Als ik u tegenkom tijdens een dagelijkse coronawandeling. Of u, op 1,5 meter na, tegen het lijf loop ergens op een desolaat kantoor of in zo’n essentiële winkel. U lijkt allemaal nog wel aardig positief in het leven te staan. Dat is best bijzonder, nu ‘negatief!’ wel eens het meest positieve woord van het jaar zou kunnen worden.

In de krant en aan talkshowtafels worden we dagelijks overspoeld met de narigheid van Covid-19, de misère van de maatregelen en de neerslachtigheid die daar weer het gevolg van zou zijn. We zouden er massaal depressief, lusteloos en gespannen van worden. Thuiswerkende huisgenoten zouden elkaar dagdagelijks de koppen inslaan. Thuislerende kinderen zouden totaal geïsoleerd opgroeien en lijden aan virus- en/of vaccinatieangst. Buitenshuis zouden we, op weg naar een essentiële winkel elkaar schichtig aankijken, totaal verzuurd door onze eigen gerecyclede adem, in onze verstikkende mondkapjes. Kortom, na Corona zou de hel een snoepreisje lijken.

Het kan aan het weer liggen. De sneeuw vóór de zon doet iets magisch met mensen. Het kan ook zijn dat ik toevallig alleen vooral leuke, vrolijke optimistische en sympathieke mensen tegenkom. Maar wat doen we het goed met z’n allen. Hoewel iedereen smachtend uitkijkt naar de heropening van het leven, lijken de meeste mensen er toch gewoon nog steeds het beste van te maken. Zelfs het wekelijkse wappiemomentje op het museumplein leverde gisteren slechts 17 aanhoudingen op. We gaan de goede kant op mensen!

We hebben en houden blijkbaar vertrouwen. In elkaar, in de medische wereld, in de maatschappij, in het herstel van de economie. Vertrouwen in de toekomst. Dat alleen al geeft op zichzelf al vertrouwen dat het ook daadwerkelijk goed komt. Vertrouwen in de toekomst is de grootse drijfveer van economische ontwikkeling. Vertrouwen in elkaar is het grootste compliment wat je een ander kunt geven.

Vandaag, 1 maart, is het complimentendag, maar dat had u vast al gemerkt. Zo niet, dan nog wat explicieter: u bent voor mij echt een perfecte lezer! Vandaag is het ook de dag waarop we 21 jaar geleden startten met Siebert & Wassink. Dat zóveel klanten en collega’s al zólang vertrouwen in ons werk hebben, is werkelijk een prachtig compliment.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden