Om des keizers baard

Vanavond speelt het Nederlands elftal haar afsluitende groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië. Een pot ‘om des keizers baard’ zoals ze dat noemen. Want hoe het vanavond ook afloopt, Nederland wordt groepswinnaar en onze tegenstander laatste. Er staat dus niets op het spel. Nou ja, 1,5 miljoen voor de wedstrijdwinnaar. Maar ach, het ene ‘om niet’ is het andere niet, weten we sinds kort.

Valt er voor Oranje dan verder niks te winnen? Eigenlijk juist wel! Volgens de altijd-bescheiden maar oh-zo-belangrijke Denzel Dumfries, zijn er genoeg verbeterpunten voor Oranje. Laten we die raad ter harte nemen, want zoals La Gazzetta dello Sport het formuleert: ‘Dumfries moet je vergelijken met de bitcoin. In het begin vertrouwt niemand het, maar je had er maar beter in kunnen investeren.’

Investeren in je ontwikkeling, júist als er niks te verliezen valt. Een aantal van onze klanten doet dat ook. Bijvoorbeeld door het inzetten van een ontwikkelassessment in een selectieprocedure, als de kandidaat al getekend heeft voor diens nieuwe baan. Nou is een selectieassessment als second opinion vóórdat de beslissing valt heel gebruikelijk. Een ontwikkelassessment wordt juist vaak ingezet om te bepalen over welk potentieel bestaande collega’s beschikken en hoe die ontwikkeling de juiste vorm kan krijgen.

Met een ontwikkelassessment ná de benoeming maar vóór de start, geef je de nieuwe collega de best mogelijke uitgangspositie om succesvol te worden.

Die nieuwe manager of professional heeft met het assessment niks meer te verliezen en kan dus vrijuit diens eigen karaktertrekken, kwaliteiten, verbeter- en verandermogelijkheden verkennen. Leren begint immers niet met presteren maar met reflecteren. Wanneer je vrijuit in de spiegel kunt kijken, zie je meer dan de persoon op wie je graag zou willen lijken. De nieuwe medewerker of manager krijgt vanuit de rapportage uiterst waardevolle aandachts- en ontwikkelpunten, inclusief een roadmap om het maximale rendement uit het beschikbare talent te halen. Omdat we de specifieke cultuur en stijl van onze klant als context nemen, krijgt de nieuwe collega praktische handvatten voor een optimale start.

Des keizers baard is daarmee goud waard. De wedstrijd van vanavond is een ultieme gelegenheid voor Team-Oranje om de eigen ontwikkelmogelijkheden te verkennen en de ‘roadmap to Wembley’ te schrijven. #teamassessment

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden