Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ongekende oplossingen

Belofte maakt schuldenvrij

Wat kan ik voor jou betekenen? Dé vraag die je ál je klanten stelt. Vanuit oprechte interesse en onverdeelde aandacht. De rest, zoals het in kaart brengen van je klantreis via touchpoints van waarde-creatie tot de excellente customer experience, is blablabullshit. Goede dienstverlening komt voort vanuit echte betrokkenheid bij de klant, niet vanuit slechte beheersing van die klant.

Totaal verrast waren we in maart vorig jaar. Door Covid, maar vooral ook door de verbluffende snelheid waarmee een effectief steunpakket door het kabinet werd bedacht, besloten en betaald. Een ongekende prestatie als reactie op een ongewone situatie. Binnen enkele weken hadden getroffen ondernemers de noodsteun op hun rekening ontvangen. Zo werden werkgelegenheid en economische stabiliteit behouden en schulden, problemen en ontslagen voorkomen. Een ijzersterk staaltje leiderschap van onze regering, vanuit de vraag ‘Wat kan ik voor jou betekenen?’

Hoe anders beleven getroffen ouders van de toeslagaffaire dezelfde overheid. Zij werden jaren geleden ziek gemaakt. Niet door een vijandig virus maar een falende fiscus. Onterecht aangemerkt als fraudeurs en jarenlang vervolgd, niet gehoord en niet geholpen. Een ongelijke strijd van oplopende schulden, onophoudelijke stress en ongekende schaamte. Levens, banen, gezinnen en gezondheid zijn eraan kapot gegaan. Nog steeds is er niets opgelost en nauwelijks geholpen. Getroffen ouders verdwalen in de kafkaëske systeemwereld van de fiscus, de rechtspraak en de politiek. Er wordt door diezelfde instanties meer geld uitgegeven aan het optuigen van een compensatieregeling dan aan het daadwerkelijk uitbetalen van compensaties. Erger nog; de belastingdienst staat als aanstichter zelf vooraan om die terug te vorderen op de ontstane schulden van de gedupeerden en heeft zelfs het lef om met de ouders hun ‘klantreis’ te willen evalueren.

Ondertussen is er nog niemand die aan die ouders vraagt: ‘Wat kunnen we voor jou betekenen?’

Niet aftreden, maar optreden is het credo van onze Mark Rutte wanneer er wat misgaat onder zijn bewind. In dit geval betekende jarenlang niet optreden, uiteindelijk aftreden. Daarmee is wel het kabinet, maar niet het probleem weg. De overheid moet beloftes inlossen, problemen oplossen en schulden aflossen. Net als bij de economische noodmaatregelen, gaat snelheid in dit geval boven zorgvuldigheid. Net als bij Covid vraagt deze buitenproportionele ellende om buitengewone maatregelen. De overheid zou veel van het verloren vertrouwen kunnen terugwinnen door een schild te bieden aan de getroffen gezinnen. Bijvoorbeeld door een loket bij de fiscus te openen waar alle schuldeisers en deurwaarders van deze gedupeerde ouders zich kunnen melden, zodat de overheid haar zelfgecreëerde shit voor deze mensen oplost en schuldenstress ophoudt. Door kinderen uit deze gezinnen op kosten van de staat te laten studeren of werkeloos geraakte gedupeerden te helpen solliciteren. Denk en werk niet vanuit proces en systeem, maar vanuit mens en behoefte.

Doe wat het resultaat nodig heeft, niet wat het systeem voorschrijft. Vraag het ze. En vraag het ze vandaag nog! Wat kunnen we voor jou betekenen?

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden