Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Pieken

"Hoe donkerder de nacht, hoe helderder de sterren."

De laatste weken van 2019 zijn aangebroken. We kijken terug op een machtig mooi jaar! Wat hebben we geweldig mogen pieken met Siebert & Wassink én Ventiv. Daar zijn we erg dankbaar voor. Onze klanten en kandidaten, onze fans en volgers en zeker niet in de laatste plaats onze zeer gewaardeerde collega’s. Met kerst sturen we elkaar de beste wensen. Die realiseer je alleen met de beste mensen. Dat weten we vanuit ons vak maar al te goed.

We beseffen ook dat niet iedereen het zo goed heeft. Wereldwijd zijn er 50 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog, natuurrampen, armoede en andere ellende. Wat een onvoorstelbaar leed voor ontelbaar veel kinderen. 50.000.000! Wat moet er van deze kwetsbare kinderen terecht komen? Welke talenten en ambities verdwijnen er in de traumatische triestheid van zo’n tentenkamp? En, voor wie het ver-van-mijn-bed is: welke bedreiging vormen 50 miljoen beschadigde zielen later voor onze vrede, veiligheid en voorspoed?

Dichter bij huis: In ons eigen land leven ruim 10% van de kinderen onder de armoede grens. 1 op de 10 van onze kinderen krijgt maar één maaltijd per dag, heeft geen warme winterjas, kan niet normaal meedoen met klasgenootjes en hoeft ook met kerst niet op een cadeautje te rekenen.

Op de overheid lijken deze koters ook niet te echt kunnen rekenen. Als het om kinderarmoede en jeugdhulp gaat, behoort Nederland tot de slechtst scorende landen van Europa. ‘Politiek is keuzes maken in schaarste’, zei onze minister-president onlangs.

Maar kinderen stemmen of staken niet; ze blokkeren ook geen snelwegen of luchthavens. Ze worden dus niet gehoord en niet ontzien. ‘Het belang van kinderen wordt in Nederland te vaak overgeslagen’ stelde Kinderombudsman Margrite Kalverboer dit weekend nog.

Kinderen die vragen worden overgeslagen leren we ze, maar als wij ook zwijgen zullen zij het nooit beter krijgen. Als we in Nederland ook in de toekomst willen blijven pieken, mogen we de kinderen van nu niet verwaarlozen. Talent moet je versterken, niet verspillen! Kinderen zijn immers onze beste mensen van de toekomst.

Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen. En juist in deze donkerste dagen kunnen we allemaal wel een manier vinden om voor één kind een lichtpuntje te zijn! We hopen dat u mooie dagen heeft en zien uit naar 2020, met de beste wensen en de beste mensen!

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy