Pionier M/V

Mensen die iets als eerste doen, doen dat niet persé omdat ze zo graag de eerste willen zijn. Ze doen het omdat ze ergens willen zijn waar nog geen weg gaat. Ze banen zelf hun pad door een onbekende wildernis. Je herkent deze types vaak aan de pijlen in hun rug.

De pioniers. Wat hebben we ze nodig gehad in de afgelopen 20 maanden. Om een onbekend virus beheersbaar te houden; om test- en behandelmethoden te ontdekken; om een veilig en werkend vaccin te ontwikkelen; om het leven leuk en levendig te houden toen er niks kon; om nieuwe werkvormen en markten te vinden; om de maatschappij, de economie en de werkgelegenheid overeind te houden in een onzekere, ongewenste en onbekende nieuwe werkelijkheid. Het werk van een pionier gaat vaak gepaard met tegenslagen en tegenstanders, omdat de pionier nog niet kan beschikken over methodes die zich in de praktijk bewezen hebben.

Sommige personen zijn van nature een pionier. We hebben er velen zien opstaan en neergaan tijdens deze pandemie. Sommige daadwerkelijk met pijlen in hun rug. Want buiten de gebaande paden loert altijd het gevaar: de verraderlijke valkuilen en de dodelijkste kritiek. Van hen die altijd beter weten en harder roepen, maar zelf nooit beter doen of durven. Juist daarom is het werk van de pionier zo belangrijk: Anderen kunnen er immers op voortbouwen! Daarin verschilt de pionier ook van de avonturier, die veel opportunistischer van aard is en altijd zin heeft in een volgende ontdekkingsreis naar persoonlijk geluk of gewin. Het baanbrekende commitment van de pionier ligt juist in de basis die wordt gelegd om iets nieuws op te bouwen.

Een echte pionier functioneert niet echt lekker in een gevestigde omgeving. Daar is te weinig ruimte voor hun durf, drive en doorzettingsvermogen. Wat moeten die pioniers dan nu? Sinds zaterdag zijn we vrijwel terug in het oude normaal. Bijna iedereen heeft ernaar uitgezien, maar de echte pionier is er snel op uitgekeken. Die wil nieuwe wegen inslaan. Die wil weten wat er achter de volgende deur is.

Dat komt écht goed uit! Want Siebert & Wassink gaat nieuwe gebieden verkennen. Al 21 jaar ondernemen, adviseren, werven en selecteren wij vanuit Enschede en Lichtenvoorde. Als we werkelijk bedoeld waren om altijd op dezelfde plek te blijven, dan hadden we wel wortels in plaats van voeten gekregen. Daarom openen we binnenkort een ‘nederzetting’ in Apeldoorn en komen wij graag in contact met een stoere pionier M/V. Wie gaat met ons vooruit om dit prachtige gebied te verkennen en te veroveren?

Klik hier voor meer informatie over deze missie!

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden