Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

'Profi-leren'

Een wijde blik verruimt het denken

Gisterenmiddag ging ik ‘koffie drinken’ in Apeldoorn. Geen zorgen, gewoon bij mijn lieve moeder. Ze werd 84 zaterdag. Met 1 broer, 2 zussen en 1 bezoeker per dag, had ik nog mazzel dat ik zondag al aan de beurt was. De zon scheen; het bos ontdooide; de Veluwe op z’n mooist. Het was blijkbaar echt mijn geluksdag want ik werd als 1 van de weinige auto’s, staande gehouden noch teruggestuurd bij een van de alom aanwezige blokkades en controleposten.

Ik vroeg me af hoe de politie die schifting snel en succesvol kan maken. Virusontkenners komen werkelijk in alle kleuren, maten en soorten voor. Het omverwerpen van de maatregelen en de maatschappij vraagt blijkbaar om een bont gezelschap van uiterst linkse yogasnuivers tot extreemrechtse buitensluiters. Die selecteer je niet met 1 blik op hun blik. Niet elke complotgekkie draagt een aluhoedje, niet elke relschopper heeft een balkje voor z’n ogen en -ook waar- niet iedereen die kritisch is over de maatregelen, is gelijk een viruswaanzinnige.

Tunnelvisie is snel geboren. Stel dat de politie alle toegangswegen controleert en random auto’s uit het verkeer plukt. Stel dat van de eerste 5 relschoprijder die ontdekt worden, er 2 in een Multipla en 3 in een Prius rijden. Stel dat de politie op basis daarvan met name op lelijke auto’s zou gaan letten. Dan zou het aandeel virusrel-verdachten in een wansmaakwagen exponentieel stijgen. Dat zou het idee versterken dat muiters vooral in foeilelijke voertuigen rijden. Noem het esthetisch profileren. Je krijgt wat je denkt en het enige wat je daarmee bewijst is een vooringenomen wereldbeeld.

Hoe de politie selecteert is een vak apart. Ons vak is het selecteren van hoger opgeleide professionals en senior management. Dat vak begint óók met profileren. De juiste onderzoeksvragen voor een selectieassessment; een scherp wervingsprofiel voor een vacature; een grondige analyse voor een gedegen organisatieadvies.

Die vaardigheid moeten we voortdurend bijslijpen. Vooral om de behoefte achter de vraag goed te begrijpen. De klant vraagt ABC omdat er altijd een succesvolle ABC op die positie heeft gezeten. Dat klinkt logisch, maar misschien hebben de markt of de mensen inmiddels juist veel meer aan een A2C.

We zijn ervan overtuigd dat het succes van Siebert & Wassink mede gebaseerd is op een scherpe en onafhankelijke blik, kritische vragen vanuit oprechte interesse én veelzijdigheid in expertise en klantenkring. We hebben er heel bewust voor gekozen om ons te specialiseren op niveau en niet in niche. We werken voor private equity en publieke dienstverleners, voor machinefabrieken en modeketens, voor gemeenten en gezondheidszorg, voor corporaties en communicatieadviseurs. Dat veelzijdige werkveld leidt tot blikverruiming en kruisbestuiving. We kijken elke dag door een andere koker naar de wereld, ontmoeten andere mensen, uit andere branches en andere (bedrijfs)culturen. Zo verrijken we ingewikkelde vraagstukken met veelzijdige inzichten. Elke dag bewust een beetje beter worden. Dat is profi-leren.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden