Quote 3: Alle dagen anders

‘Het is in elk geval nooit saai’, sprak mijn collega eufemistisch…‘en het is pas dinsdag’, dacht ik er stilletjes bij. Niets bleek minder waar te zijn. Het werd een bijzondere week met verrassing, verbazing en hier en daar een kleine verwensing. Een week vol onverwachte gebeurtenissen, die soms zwaar teleurstellend en soms tevredenstemmend waren. Je zou een dag, een maand, een jaar of voor altijd bij Siebert & Wassink kunnen werken. Saai wordt het nooit!

"Zoals verwacht loopt alles anders dan verwacht."

Of dat erg is? Op de piek van de hectiek zullen we best wel eens verzuchten, dat een onsje minder soms ook best oké is. Zoals in de meeste bedrijven streven ook wij naar een zekere mate van duidelijkheid, voorspelbaarheid en geordendheid. Concreet, comfort en in control! Aan de andere kant hebben we ambitieuze doelen en willen we onze grenzen voortdurend verleggen. Er zijn banen waarin 8 op de 10 mensen zich bijna dagelijks vervelen. In die beroepen krijgen mensen eerder een bore-out door saaiheid, dan een burn-out door stress. Kun je je dat voorstellen? Wat een droefenis….

Uit onderzoek blijkt dat zowel een burn-out als een bore-out nooit ontstaat door te veel of te weinig spanning. Van stevige werkdruk word je effectief en verveling maakt creatief. De fuik van de burn- of bore-out is niet het moment maar het vooruitzicht. Als je het gevoel hebt, dat het niet meer uitmaakt wat je ook probeert, hoe hard je werkt, tot hoe laat je ’s avonds doorgaat, hoe goed je je best doet of hoe vaak je het aangeeft. Als je tot de conclusie komt dat je niet in staat bent om je situatie te veranderen en bij te sturen. Die onmacht is waar mensen op leeg lopen, niet op een heftig, hels of hectisch weekje.

Stress is namelijk niet het tegengestelde van saai. Het omgekeerde van saai is levendig, boeiend, fascinerend, geanimeerd, interessant of spannend. ‘Never a dull moment’ is heerlijk, zolang het je elke keer een stapje dichter bij je doel brengt. ‘Everyone has a plan, until they get punched in the face’ zei Mike Tyson. De realiteit is altijd anders, het plan dus ook!

Geef gas; stuur bij; ontwijk, omzeil of overwin obstakels; trap harder, kom verder, spring hoger; val, sta weer op, klop je kleren af en ga door; met je doel altijd scherp in het vizier. We wensen je een inspirerende en enerverende week toe!

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden