Quote 37: Hogerop

Deze maand zullen in ons bedrijf maar liefst 6 nieuwe collega’s bij starten. Zes jaar geleden hadden we er in totaal zo'n 6 in dienst. Een slapende reus werden we wel eens genoemd. Het goed bewaarde geheim in het werkveld van search & selectie, assessment & advies. Solide, scherp, succesvol, maar ook net iets te voorzichtig, te vriendelijk, te verborgen. Gewoon goed werk leveren dan komt de rest vanzelf. Buitengewoon bekwaam, maar bijzonder bescheiden.

''Hoge doelen vangen veel goals.''

Nou die bescheidenheid is inmiddels wel afgeschut zult u denken na het lezen van de eerste alinea. Dat klopt. Bescheidenheid siert de mens, maar is soms ook gewoon trots die haar tijd afwacht. In de afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet. We zijn sterk gegroeid in volume, impact en professionaliteit. Daar zijn we open over; daar zijn we trots op; dat mag gezien en gehoord worden. Henry Ford zei ooit: Eenden leggen hun eieren in stilte, kippen kakelen daarbij als gekken. Het gevolg? De hele wereld eet kippeneieren.


Kakelen als gekken zullen we hopelijk nooit gaan doen. Onze aanpak, stijl en toon houden we graag in lijn met deze wekelijkse maandagmorgenquote: inhoudelijk en integer; gedurfd en genuanceerd; zorgvuldig en met zelfspot. Zeg het ons vooral als we pedant, arrogant of irritant worden.

Want zelfkritiek is het dunne lijntje tussen zelfvertrouwen en zelfingenomen. Wie de beste wil zijn, moet niet zelfgenoegzaam achterover leunen, maar het doel elke dag een beetje hoger stellen. We dagen onszelf, onze collega’s en onze klanten voortdurend uit om nog beter te worden. Wat wil je bereiken en wat heb je ervoor over? Welke keuzes maak je en wat vraagt dat van je? Wat heb je in huis en waar kunnen wij je bij helpen?


Gewoon buitengewoon goede vragen stellen. Eigenlijk is de kern van ons vak in al die jaren niet echt veranderd. Behalve die lat. Die ligt steeds iets hoger.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden