Quote 38: De sprong wagen

Dit weekend vond het grootste sport- en netwerkevent van Twente plaats. Uit de hele wereld komen topruiters met hun paarden naar Oost-Nederland om deel te nemen aan de Military Boekelo. Het meest spectaculaire wedstrijdonderdeel is de Crosscountry op zaterdag.

"En wie niet springt, die blijft staan."

Deelnemen aan een paardensportevenement zoals de Military vraagt durf, drive, dapperheid en doorzettingsvermogen. We kennen allemaal momenten die aanvoelen als springen in het onbekende. Iets doen wat we graag willen maar tegelijk ook doodeng vinden. Een loopbaanswitch, een nieuwe baan, een presentatie geven voor een volle zaal, starten met een bedrijf. Er staat meer op het spel dan de winst en iedereen kijkt vol verwachting toe hoe jij het ervan af zult brengen.


Springen over gevaarlijke hindernissen is risico’s aangaan, veerkrachtig anticiperen en incasseren, gecombineerd met een steile leercurve en het vermogen om te presteren onder een enorme druk. "Ik zou wel twee keer nadenken, voordat ik zo’n sprong zou wagen", hoorde ik zaterdag iemand zeggen. "Spring gewoon en denk daarna zoveel na als je wilt", hoorde ik mezelf denken. Niet dat ik wel even op dat zadel zou klimmen. Want wat deze eventing-ruiters doen is topsport. Wat ik herken is het gevoel om de sprong te wagen en een topprestatie te leveren. De spanning vooraf én de mindset die je ‘aanzet’. Gedreven, gefocust, geen twijfel, gewoon gaan!

Angst is niet weten hoe het afloopt. Moed is ondanks dat, toch die aanloop nemen. Want wie springt, kan struikelen, maar wie niet springt, blijft staan. Mogelijkheden en kansen komen op je pad, evenals obstakels en hindernissen. Wil je iets bereiken, dan moet je niet weifelend wachten maar dapper doen. Hoe groter de hindernis, hoe hoger de sprong.


Wanneer deed jij voor het laatst iets wat je écht spannend vond?

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden