Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Raak!

De verkeerde persoon aannemen is kostbaarder dan de juiste mislopen

Onze economie groeit onstuimig, de arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Voor bedrijven wordt het daardoor steeds lastiger om goede mensen te vinden. Toch is recruitment in veel organisaties nog steeds een bijgerecht op het overvolle bordje van de HR adviseur. Of het wordt roekeloos uitbesteed aan bureau ‘Google-ar’ dat een trucje met CV’s kent. Wat zijn die risico’s dan en hoe erg is dat? Vier kandidaten die meer kosten dan je lief is:

De ontbrekende kandidaat. Het eerste waar je last van krijgt wanneer recruitment faalt, is dat je geen geschikte sollicitanten krijgt. De vacature blijft onnodig lang openstaan. De werkdruk neemt toe; voor het team met de vacature én voor de manager wiens tijd wordt verkwist door zinloze selectiegesprekken met kandidaten die het niet worden.

De onbekende kandidaat. De nieuwe collega die helaas nooit gevonden of gesproken wordt. Vaak kom je daar als vacaturehouder niet eens achter. Je vist achter het net, omdat een ander bedrijf of bureau het serieuzer, beter en professioneler aanpakt. De beste kandidaten hebben wat te kiezen, die gaan zorgvuldig met hun loopbaan om en solliciteren alleen als het bedrijf én het bureau een goede naam heeft.

De ontevreden kandidaat. Nog kostbaarder wordt het, wanneer het recruitment-proces schade toebrengt aan je imago als werkgever. Slordige vacatureteksten, sollicitanten die nooit meer iets horen, een vreemd gevoel aan het gesprek overhouden of aan het lijntje worden gehouden. In deze tijd van sociale media, worden de slechtste sollicitatie-ervaringen vaker gedeeld dan de beste wervingscampagnes.

De ongeschikte kandidaat. De ergste schade ontdek je pas als het te laat is. Een ‘mis-hire’; de verkeerde keuze maken. De kandidaat die niet voldoet aan je verwachting of zelf heel andere verwachtingen had. Ze glippen er doorheen als de druk zo hoog en de spoeling zo dun is. Een vacature die langer open staat is een luxeprobleem, dat het ene bedrijf zich beter kan veroorloven dan het andere. Maar een verkeerde keuze kost kapitalen.

Daarom wil Siebert & Wassink het beste bureau in Oost-Nederland zijn. Om die reden werken we elke dag opnieuw aan de hoogste kwaliteit in executive search en assessments. Om die reden verzorgen we ook de volledige corporate recruitment voor toonaangevende organisaties en trainen we managers, HR adviseurs en recruiters van onze klanten in selectievaardigheden. Werving & Selectie is te belangrijk om het aan hobbyisten over te laten!

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy