Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Showbuzz

"Wie uitblinkt heeft geen spotlights nodig."

Een vrouw met een baard, een kip met een attitude, Oekraïense aliens of Russische babushka. Muziek was op het songfestival ’always a losing game’. Het is verworden tot een vaag verkleedfeest voor verknipte volwassenen met wat liedjes tussendoor.

Hoewel de bookmakers de winst allang voorspelden, bleef het maar moeilijk te geloven, dat echte muziek ook maar enige kans zou maken op de winst. Maar de wonderen zijn de wedkantoren nog niet uit. Duncan won met zijn Arcade. Zingend vanuit oprecht gevoel, zonder theatraal geweld.

Geen obligate statements, geen fake- of freakshow en vooral geen special effects, die de meeste liedjes als een wreckingball bij je binnen beuken. Iets wat echt is, komt vanzelf binnen. Show trekt de aandacht, puurheid raakt het hart.

‘Music First’ is zijn motto. Dus zonder bluf, zonder blits en zonder brutale arrogantie. Gewoon mooie muziek maken vanuit gevoel. Wat een verademing in een tijd waarin alles slechts nog lijkt te draaien om een geweldige buitenkant en een grote bek. ‘Fake it till you make it’, het twijfelachtige credo van een complete Instagram-generatie. Maar misschien is het tij wel aan het keren. Misschien maakt winnen op inhoudelijke kwaliteit een comeback. De bescheiden musicus Duncan wint de harten van Europese liedjesliefhebbers en haalt het songfestival naar Nederland. De nuchtere Max laat met zijn rijderskwaliteiten de harten van raceliefhebbers sneller kloppen, wat aanleiding gaf tot de terugkeer van de Formule 1 in Nederland.

Ajax haalde, met prachtig voetbal, op een haar na de CL Finale. Ze veroverde de harten van voetballiefhebbers wereldwijd. Voor het eerst zagen we een Ajax waarvan iedereen kan houden. Dat laatste kwam niet door de prestaties zelf, maar omdat dit keer de passie ervan afdroop in plaats van de arrogantie.

Powervrouw Neelie Kroes kwam afgelopen week met welgemeend maar weinig origineel advies voor Oost-Nederland: Stop zo bescheiden te zijn. Bedankt voor de goede raad Neelie! Maar verwar de ingetogen degelijkheid van Tukker Ten Hag, de trainer die Ajax kampioen maakte, alsjeblieft niet met bescheidenheid. Vergis je ook niet in de haast naïeve puurheid van streekgenoot Ilse de Lange, die Duncan naar het Songfestival coachte. De ogenschijnlijke bescheidenheid van Tukkers en Achterhoekers, is trots die haar tijd afwacht. Eerst presteren, dan de credits incasseren.

Aandacht trekken zonder degelijke inhoud of prestatie heeft niets te betekenen. Een hoop stront trekt immers ook best veel vliegen aan. Doet me spontaan denken aan de Europese verkiezingen van aanstaande donderdag. Zal de inhoud dan ook winnen van de buzz?

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy