Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

VAR

Als je goed genoeg bent maakt het niet uit wie er fluit.

In 2016 werd de VAR afgeschaft. De Verklaring arbeidsrelatie waarmee de fiscus beoordeelde of je zelfstandige was of werknemer. Voor de ruim een miljoen ZZP-ers in Nederland hing er veel van die beslissing af. De discussie over de afschaffing van de VAR duurde bijna net zo lang als de discussie over die andere VAR, de Video Assisted Referee, die in dezelfde periode juist zijn intrede deed. De beslissingen van die VAR zijn minstens zo bepalend voor de miljoenen voetballiefhebbers in ons land.

Gisteren nog won FC Twente in eigen huis van FC Utrecht. Het werd een wedstrijd met een hoofdrol voor de VAR. Als Aitor op doel schiet, kets de bal op de paal terug richting Keito. Utrecht verdediger Janssen waant zich Ron Zwerver tijdens de olympische volleybalfinale van Atlanta. Hij mept de bal uit de lucht, de scheidsrechter ziet niets, het spel gaat verder. Een oorverdovend fluitconcert vult de Grolschveste tot de VAR de scheidsrechter terugfluit, FC Twente een penalty bemachtigd en benut. Het zou niet de laatste tussenkomst van de VAR worden.

Er is al veel gezegd en geschreven over de impact van de VAR. Die zou de emotie uit het voetbal halen en het spel van haar schoonheid ontdoen. Het hedendaagse voetbalveld als plaats delict uit een trage rechtbankserie, met VAR-scheidsrechters die in achterkamertjes discussiëren over buitenspelmillimeters. De VAR kan een wedstrijd een hele rare wending geven. Zoals spelers die tijdens de rust van een wedstrijd in de Duitse Bundesliga, uit de kleedkamer werden gehaald en terug het veld op moesten. Er was alsnog een penalty toegekend voor een actie die vlak voor het rustsignaal had plaatsgevonden.

Kritiek op de VAR komt vaak vanuit het verliezende kamp. Wat dat betreft is er niets veranderd. De scheids was altijd al een makkelijke zondebok bij een nederlaag. Wat inderdaad wel is veranderd is de emotie en de beleving in het stadion. Die is er echter beslist niet op achteruit gegaan. Voorheen werd er gejuicht bij een doelpunt. Dat is nu nog steeds, daarna juicht de tegenstander als er een VAR-check volgt en juicht de scorende ploeg opnieuw wanneer het doelpunt wordt goedgekeurd. 1 keer schieten 3 keer lol.

Bij Siebert & Wassink hebben we al bijna 20 jaar een soort van VAR. Onze Vertrouwde Assessment Rapportage. Van een juiste beslissing binnen een Werving en Selectietraject hangt immers ontzettend veel af. Zo’n selectie-assessment levert naast verrassende inzichten soms ook best wat emotie op. Maar als je de juiste mensen in positie brengt, dan scoren ze altijd.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy