Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Werken aan of in de toekomst

"Zolang alles gaat zoals ik het wil, ben ik heel flexibel."

De commissie regulering van Werk (ook wel Commissie Borstlap genoemd) presenteerde afgelopen week haar eindrapport. ‘In wat voor land willen wij werken? Naar een nieuw ontwerp voor de regulering van werk’. Het kabinet heeft deze commissie ingesteld om advies uit te brengen over de arbeidsmarkt en de sociale zekerheden in de toekomst.

Over de analyse is iedereen het wel eens. De arbeidsmarkt hapert en is niet toekomstbestendig. Terwijl de economie op volle toeren draait, zijn er nog steeds veel mensen zonder betaald werk en hebben miljoenen mensen geen arbeidsovereenkomst maar werken gekozen of gedwongen als ZZP-er. Er is een waslijst aan serieuze problemen, van personeelstekorten en werkenden die geen hypotheek kunnen krijgen, tot rammelend ontslagrecht en sociale zekerheid. Die problemen kunnen niet worden opgelost door hier en daar een pleistertje te plakken. Het is tijd voor een grondige herziening van werk in Nederland. De commissie geeft 4 leidende motieven:

Wendbaarheid: Werkenden en werkgevers kunnen soepel inspelen op veranderingen. Kom tot een activerende en inclusieve arbeidsmarkt. Stimuleer dat werkenden zich blijvend ontwikkelen.

Duidelijkheid: Creëer een overzichtelijker stelsel van contractvormen met drie ‘rijbanen’: Zelfstandigen, werknemers voor (on)bepaalde tijd, en werknemers die tijdelijk werk verrichten.

Weerbaarheid: Werkenden kunnen zich makkelijk aanpassen aan veranderende omstandigheden, en switchen naar ander werk. Hiervoor hebben zij ruimte en krijgen ze ondersteuning waar nodig.

Wederkerigheid: Tegenover het recht op ondersteuning en voorzieningen staat de plicht, om daar ook een bijdrage aan te leveren. Handen uit de mouwen en aan de slag, indien nodig met hulp.

In 2016 mocht ik samen met Job Cohen, Aart van der Gaag, Hans Hillen en Aad Koster een advies over de herziening van de arbeidsmarkt schrijven: Iedereen aan de slag! De richting die de commissie Borstlap voorstelt, komt sterk overeen met de visie uit dat statement over de toekomst van werk.

De voorgestelde maatregelen zijn veelzijdig en ingrijpend. De verschillen in zekerheid tussen tijdelijk en vast werk zullen kleiner worden en de verschillen tussen zelfstandigen die met een bedrijf werkgelegenheid creëren en zelfstandigen die zichzelf als werkende verhuren, zullen groter worden.

Brancheorganisaties, bonden en politieke woordvoerders verdrongen zich afgelopen week al voor de microfoons om hun zienswijze te delen. Over de analyse en de richting lijkt iedereen het wel eens te zijn. Dat is goed nieuws! Maar zoals altijd zit the devil in the detail. Elke maatregel afzonderlijk kent voor- en nadelen. Alleen in een evenwichtige samenhang, zullen die voor een gezonde balans zorgen. Wanneer elke partij zich hard maakt voor haar eigen belang en alles verwerpt wat niet goed ligt in de achterban, dan houden we straks een slap compromis en een wirwar aan wispelturige wetten over. Dat zou een gemiste kans zijn. Een goed werkende arbeidsmarkt werkt voor iedereen!

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy