Wind in de zeilen?

‘T is weer nabij die mooie zomer, die zomer waarop we wachten sinds vorig jaar mei. Je dacht dat er geen eind aan COVID zou komen, maar voor je het weet zijn de versoepelingen alweer voorbij. Vrij naar Gerard Cox, de aartsconservatieve mopperkont uit “Toen was geluk heel gewoon”. Want als er iets is waar we na 15 maanden COVID massaal naar verlangen, is dat het ‘nieuwe normaal’ weer inwisselen voor het ‘oude gewoon’. We zijn na een jaar van zorgen en beperkingen, allemaal toe aan een mooie zomer. Ontladen en opladen; relax & recharche!

Of je nu met een sleurhut aansluit in de file naar Frankrijk of dat je de schaduw van een Drentse Hunebed opzoekt, het is goed om even écht af te schakelen om straks ook weer voluit te kunnen opschalen. Het heeft er immers alle schijn van, dat de Nederlandse Economie in het vierde kwartaal harder zal groeien dan zij vorig jaar is gekrompen. We kunnen onze borst dus nat maken, bijvoorbeeld aan zee of in een verkwikkend bergmeer.

In het ’oude gewoon’ schrijf ik al bijna 20 jaar elke maandag een blog: ‘de maandagmorgen-quote’. In het ‘nieuwe normaal’ maken, sinds een aantal jaren, een aantal collega’s hun opwachting als gastauteur in de zomermaanden. We kennen immers geen zomerstop. Dat geldt voor de maandagmorgen-quote en zéker ook voor onze dienstverlening in organisatieadvies, werving & selectie en assessments.

Ontwikkeling houdt zich nu eenmaal niet aan zomer- of wintertijden, laat staan dat zij vakantie houdt. De zomerperiode is voor velen vaak ook een tijd van beschouwing, bezinning en bezieling. Wat wil ik het volgende jaar bereiken als ondernemer, als manager of professional? Waar sta ik nu, hoe tevreden ben ik daarover, wat zit er nog meer in mijn mars of in mijn mensen? Wat wordt mijn volgende bestemming en hoe krijg ik daarvoor de juiste wind in de zeilen?

Vragen die wij graag, gedreven en goed met uw organisatie verkennen. We wensen u uiteraard ook een verschrikkelijk mooie, zorgeloze en inspirerende zomer toe. ‘Zo’n zomer’ waarvan je dacht dat er geen einde aan zou komen.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden