Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Writersblock

"Het moeilijkste van schrijven is de juiste woorden vinden."

Op een dag deed iemand iets.

Einde.

Ik kan wel tegen beter weten in hopen dat u dit een geweldig inspirerend verhaal vond, maar ik ben er zelf niet bepaald tevreden over.

Als je elke week een column of blog schrijft, moet je ook elke week weer een verrassend verhaal uit je pen laten vloeien. De ene keer lukt dat makkelijk, de andere keer zoek ik eerst urenlang en haast doelloos naar een geschikt plaatje of onderwerp. Maar een blokkade om te schrijven, heb ik in 15 jaar eigenlijk nog nooit gehad.

Een zogenoemd writers-block is vooral iets voor mensen die daar de tijd voor hebben. Dat klinkt misschien flauw, maar zo simpel is het wel. Want zoals bij alles geldt: als er geen urgentie is, dan komt er niets van de grond. Zonder deadline blijft een doel altijd een mooie droom.

15 jaar, elke week een nieuwe maandagmorgenquote schrijven, was nooit gelukt zonder die deadline in de naam te stoppen. Maandagmorgenquote. Dat kan dus niet morgenmiddag of woensdagavond ook nog wel. Die moet bij de start van de week klaar liggen. Daarin schuilt het geheim én de belofte.

Want ik ben geen beroepsschrijver. Ik ben ondernemer, organisatieadviseur, managementcoach, collega, relatiebeheerder en dan heb ik alleen nog maar over mijn zakelijke rollen. Ik heb absoluut geen tijd om uren naar een blanco vel te turen en te wachten op het perfecte idee. Daar blokkeert toch iedereen van. Want als meer dan 3000 vaste abonnees op jouw verhaal rekenen en jij staart lang genoeg naar dat witte papier voor je, dan is al snel geen enkel idee goed genoeg.

Wacht dus niet op het perfecte idee, het perfecte moment of de perfecte situatie. Maar pak het moment en maak er het beste van. Je kunt jezelf niet uit een schrijfblokkade denken, maar je kunt jezelf wel uit een denkblokkade schrijven.

Wacht daarom ook niet op de perfecte vacature, de perfecte sollicitatiebrief, de perfecte collega, de perfecte klant of de perfecte kans om jezelf of je bedrijf te ontwikkelen. Stel jezelf een doel, bepaal je deadline en ga aan de slag.

En als er zo veel van af hangt, zorg dan voor een plan B. Want (quote van 15 jaar geleden) “Winnaars hebben altijd wel een plan en verliezers hebben altijd wel een excuus”. Dus ligt er altijd een nood-quote op de plank. Voor als de inspiratie ooit een keer niet wil komen.

Of dat deze maandagquote was? Dat laat ik graag aan uw eigen verbeelding over. Want als het luikje van de verbeelding open gaat, dan is de maandagmorgenquote geslaagd.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy