Wat een K-vak?

Woensdag werd ons parlement voor de zoveelste keer met een ‘haat-en-hetze-speech’ besmeurd. Daarop stapte heel vak K op. Donderdag sprak de directeur van KRO-NCRV zich uit voor het verwijderen van de demagogische omroep ON. Vrijdag stond Twitter voor de rechter, omdat op dit platform bewezen onzin over satanische pedonetwerken blijven circuleren. Duidelijk signalen dat er in een parlementaire democratie ook grenzen zijn? Of koren op de molen van de saboteurs?

Sabotage ja, want dat is het effect dat deze mensen beogen door onzin te verkopen en feitenvrije meningen te verspreiden. In de media worden ze vaak aangeduid als complotgekkies, trollen of wappies. Kneuterige benamingen voor complotkolderverspreiders. Een beetje dommig of in de war, maar verder onschuldig en ongevaarlijk. Het tegendeel is echter het geval. Onze vrije rechtstaat, onze democratie en de stabiliteit van ons land worden opzettelijk en systematisch uitgehold.

Een grote beschaving kan pas omver worden geworpen nadat het zichzelf van binnenuit heeft vernietigd. Daar zijn deze lieden openlijk op uit. Opruien, ondermijnen en onrust stoken. Soms gesouffleerd en gefinancierd door Rusland. Bedoeld om onvrede op te porren. Hele groepen mensen verliezen hun grip op de realiteit door een geraffineerde fabeltjesfuik. Dat is geen vrijheid van meningsuiting. Dat is sabotage! Zaterdag verspreide een volksvertegenwoordiger een nepfoto van de minister van Volksgezondheid die de Nazivlag hijst. Minister…wat een K-vak moet dat zijn in deze tijd.

Vrijheid van meningsuiting omvat niet het recht op haatzaaien en opruien. Niemand is verplicht je daarvoor een platform te bieden. Het wordt tijd om onze democratie te beschermen tegen mensen die democratische rechten misbruiken om die democratie te ondermijnen. Het wordt tijd om onze vrijheid van meningsuiting te beschermen tegen mensen die met deze vrijheden onze vrije rechtstaat slopen. Kijk wat er gebeurde met het Capitool na Trumps verlies. Kijk hoe het gesteld is met het vrije woord in Poetins Rusland. Wie hen als voorbeeld ziet, is een gevaar voor onze samenleving.

Te lang waren we te lief en te naïef voor de saboteurs van onze democratie. Het wordt tijd om onszelf te beschermen tegen deze aanvallen van binnenuit. Door deze interne vijanden van vrede, vrijheid en veiligheid in Nederland geen platform te geven. Je beseft pas wat je mist, als het er niet meer is.

Alles op z'n plek
Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden